Vedeli ste...
že čierne ríbezle sú považované z bobulového ovocia za najvýživnejšie a najzdravšie pre ľudský organizmus, pretože plody sú bohaté na kálium, kalcium, fosfor, a najmä vitamín C?
sk en

O víne

Mnohým ľuďom sa pri slove "ríbezlák" určite vynorí spomienka na svojich starých rodičov, ktorí sa výrobe tohoto nápoja venovali. V povedomí ľudí stále pretrváva tendencia vnímať ríbezľové víno ako druhoradé, prípadne aspoň podradnejšie ako víno hroznové. Súvisí to najmä preto, že sa vyrábalo väčšinou doma pre vlastnú spotrebu, kde chýbal profesionálny prístup k výrobe, čo sa niekedy odrazilo na nižšej cene i kvalite.

Tu v Devíne sa začal vyrábať ríbezlák už začiatkom minulého storočia a jeho kvalita si v tej dobe získala priaznivcov nielen na Slovensku, ale aj ďaleko za našimi hranicami. Našim cieľom je obnoviť túto tradíciu a produkovať víno, ktoré sa svojou kvalitou  približuje vyhľadávaným hroznovým vínam. Okrem tradičného sladkéko ríbezláku, je našou koncepciou vyrábať víno s nižším obsahom cukru - polosladké a polosuché.

Vo svojej ponuke máme samozrejme Tradičný devínsky ríbezlák - taký, ktorý sa v Devíne vyrába už od nepamäti, a ktorý je vyrobený v špecifickom pomere čierneho a červeného ríbezlia. Menej známe je víno z čisto bielych ríbezlí Zlatý Sv. Urban, ktoré má prekrásnu jantárovú farbu.  Okrem polosladkých ríbezlákov (Devínske ríbezľové víno ružové a Devínske ríbezľové víno čierne) sme do našej ponuky zahrnuli víno suché, vyrobené čisto z čiernych ríbezlí Čierny Sv. Urban so zostatkovým cukrom pod 4g/liter, ktoré svojou chuťou a nádhernou arómou pozitívne prekvapí aj tých, ktorí k ríbezláku inak neinklinujú. Výnimočnou chuťou získanou zrením v barikových sudoch oslovuje aj Devínsky Sv. Urban barrique, čím je určite jedinečný a exkluzívny.

Budeme veľmi radi, ak si naše víno obľúbite a spríjemníte si pri ňom svoje chvíle.

Augustín Mrázik

 

Made by TRIAD Advertising. Powered by SIMPLE WEB
Výrobca: